“Què bonic que és el paisatge des del cim!”

Disport FC Smart Group Joie es proclama campió d’Espanya i de Catalunya en una temporada memorable

“Què bonic que és el paisatge des del cim!” Aquestes van ser les primeres paraules de l’entrenador Iñaki Requena després de conquerir la Liga Nacional de Fútbol 7. Disport tanca la temporada d’enguany amb uns resultats de luxe: Campions d’Espanya de futbol 7, Campions de Catalunya de futbol sala i futbol 7 i Campions de Catalunya de futbol sala en categoria infantil. L’estil de joc característic dels equips infantil i sènior avalen el camí recorregut fins a arribar a la victòria.

Fotografia de Paula González

En l’actual temporada de lliga nacional, el club català ha aconseguit fer-se amb el títol sense perdre cap partit en la temporada de més nivell dels últims anys. 6 equips van lluitar per entrar al playoff dels 4 millors fins a l’últim moment. Pel camí, Disport va haver de superar rivals durs com és el cas de l’Hércules Paralímpico a la final (5-1), l’equip que entre 2016 i 2019 va ser dominador absolut de la lliga, guanyant-ne 4 de manera consecutiva. La d’enguany va ser la primera final que el club alicantí perdia.

Disport s’ha proclamat enguany campió d’Espanya aconseguint alhora els dos trofeus individuals de la competició. El capità David Trepat va ser per primer cop el porter menys golejat, un premi a la constància que té al darrera un treball individual feixuc al costat del tècnic Jordi Aguilar. El far de l’equip, Aketza Requena, ha revalidat la seva gesta de màxim golejador. El jove migcampista és una peça clau en la creació del joc de l’equip.

A les semifinals, en unes condicions meteorològiques adverses per tots dos equips, la Fundación Levante UD va posar les coses molt difícils i va forçar la prórroga en un terreny de joc pràcticament inundat. Disport va aconseguir fer rodar la pilota al temps extra (5-2) per classificar-se a la seva tercera final consecutiva.

Durant la fase regular, que el jove conjunt català va liderar, l’AMDDA Málaga, la SD Eibar i la Fundación Rayo Vallecano van plantejar partits complicats i igual d’importants que la fase final en la consecució del títol de lliga.

A nivell català, el Disport infantil de Paula Prado i Pol Aguilar ha guanyat la seva segona lliga seguida després de jugar en un triple enfrontament amb el Vilanova del Vallès i l’AE Badalonès. L’equip badaloní va ser qui es va endur el títol de Copa en una final emocionant que es va decidir a la tanda de penals. El creixement de l’equip infantil és exponencial, amb un estil de joc fidel al de l’equip sènior i uns jugadors que dia a dia demostren els seus valors de companyerisme.

Fotografia d’Angel Jiménez

L’equip sènior també ha dominat a Catalunya, revalidant els títols de Campió de futbol sala i de futbol 7. A més, els jugadors de Disport també han guanyat la medalla de bronze al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona amb la selecció catalana, medint-se a altres clubs d’arreu del món. Al panorama internacional, 4 jugadors del club han disputat el mundial d’enguany a Salou: Susana Pérez ha participat en la primera Copa del Món femenina amb la selecció espanyola, amb el 10 a l’esquena. En categoria masculina, Aitor Ariño, Alejandro González i Pol Aguilar van aconseguir la millor classificació de la selecció en un mundial, una desena posició on el jove talent de 17 anys Alejandro González es va convertir en el màxim golejador espanyol marcant 4 gols en 5 partits en el seu debut mundialista.

La plantilla de Disport FC a la Liga Nacional de Fútbol 7. Fotografies i edit de Sara Colom.

En aquesta entrada a Sexto Anillo, el comunity manager de Disport, Pedro Sánchez, completa el resum de la temporada. “Esportivament ha estat un èxit”, explica el pare i membre de la junta del Club.

La temporada d’enguany de Disport ha estat memorable gràcies als èxits esportius i la implicació de tots els jugadors, familiars i col·laboradors que fan possible que aquest Club continuï endavant. Si bé és cert que el paisatge des del cim és bonic, ara Disport té el repte més complicat al seu davant: mantenir-se al cim.

A %d bloguers els agrada això: